top of page

Ondernemer in beeld: Johaniek

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020

Johaniek ken ik als bevlogen collega en inmiddels zelf ondernemer. Zij is een van die mensen die ik als voorbeeld zie in hoe gracieus ze omgaan met tegenslag of obstakels in hun leven en er iets moois van weten te maken. Inspirerend!
Voor haar coachingspraktijk Johaniek Bus coaching vroeg ze mij of ik foto's voor de nieuwe website wilde maken. Johaniek komt als coach en mens bekwaam, sympathiek, rustig en in balans over. Ik krijg het gevoel dat het veilig is, om mijn verhaal te doen. En ook een soort eenvoud en helderheid, om me te focussen op precies dat, waar de schoen wringt. Ik krijg dan makkelijk het idee, dat dat waar ik mee worstel of in wil groeien, beheersbaar en aan te pakken is, dan geeft dat vertrouwen om er samen én zelfstandig mee aan de slag te gaan. Stap voor stap. Het maakt niet uit, hoe lang het duurt. elke stap is een stap.


Zelfs onder het fotograferen, houden we levenskwesties onder de loep. Ik vroeg haar om zelf ook iets te vertellen over de indruk die ze wil maken, de impact die ze wil maken op de wereld, en op wie dan precies?
Welke impact wil ik op mensen maken


Wat ik graag wil is het bewustwordingsproces op gang brengen. Handvatten geven om meer mogelijkheden in zichzelf te ontdekken. Helpen met meer inzicht in:

  • Wie ben ik?

  • Wat zijn mijn mogelijkheden en wat zit mij (nog) in de weg?

  • Wat zijn mijn wensen? Waar verlang ik naar, wat vind ik belangrijk?

  • Hoe krijg ik het voor elkaar om gericht aan mijn eigen doelen (wensen/verlangens) te werken?

  • Hoe kan ik invloed uitoefenen op mijn eigen groeiproces?

Als mens én loopbaancoach heb ik inmiddels enorm veel ervaring, kennis en vaardigheden in huis om mensen te begeleiden bij een volgende stap op hun pad. Dat doe ik met grote betrokkenheid en gedrevenheid. En met grote interesse voor het ‘waarom’ achter het gedrag van mensen.


De impact die ik wil maken is:

  • dat mensen met meer zelfvertrouwen zelf de regie pakken en daarmee krachtiger worden omdat ze meer de verantwoordelijkheid nemen (voor het invullen van hun eigen leven of in hun werk, relatie, gezondheid)

  • dat men de rust in zichzelf ontdekt en vanuit die rust kan voelen en luisteren naar lichaamsignalen of eigen gevoel en leren vertrouwen op dat gevoel.

  • hoe het voelt om meer begrip voor jezelf te hebben.

  • ervaren en voelen om gezien en gehoord te worden, om je waardevol te voelen.


En voor wie is dat?


De doelgroep waar ik me op richt zijn young professionals die aan het begin van hun carrière staan en een volgende stap willen maken. Mensen die zich niet meer betrokken voelen (in hun werk) en willen weten waarom dat is en willen weten hoe ze weer betrokken kunnen raken in hun werk.


Je kunt nog zo veel weten of hebben ervaren, maar wat je met die kennis of ervaring doet maakt het verschil. Dat heb ik persoonlijk als geen ander ervaren. Mijn actiegerichtheid is dan ook groot. Ik werk het liefst met mensen die aan de slag willen, bereid zijn om verandering teweeg te brengen. Ik begeleid ze vanuit de overtuiging dat als mensen vrijheid en autonomie ervaren, zich veilig voelen en vertrouwen krijgen, hun talenten kunnen ontdekken en inzetten. Ik draag daar als loopbaancoach graag aan bij.


Loopbaan coaching voor mensen die écht werk willen maken van persoonlijke ontwikkeling!


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page