top of page
  • Tessa

Nazomer appelboom fotoshoot


Met de herfst in aantocht had ik een idee om uit te werken. Evy die een appeltje plukt of bij een appelboompje staat, beetje in de ongerepte natuur. Maar omdat ze al erg lang alleen roze jurkjes wilde dragen zag ik dat nog niet gebeuren. Nou kwam ik een tijdje geleden in contact met een dame die prachtige handgemaakte unieke kinderjurkjes maakt, (Kinderkleding Eigenzinnig) en één jurkje in het bijzonder sprak me erg aan. Dit retro-jurkje paste helemaal in mijn idee, een beetje vintage en warm, herfstig. Dit is de foto die uiteindelijk het meest past bij wat ik voor ogen had:

Het idee is een beetje vintage, dromerig, sprookjesachtig, landelijk. Als een herinnering, een jeugdherinnering. Ze staat hier echter wel op een wiebelig bankje en oma moest haar even vasthouden. Je ziet hier de before and after van de bewerking:

De linkerfoto is zoals deze uit de camera komt. Wat mijn oog en beleving echter op dat moment ziet is echt meer zoals op de rechterfoto. Ik heb er wel wat lightroom en photoshop bij nodig om dat effect ook te bereiken. Dat ik kan weergeven zoals ik de wereld beleef en me momenten herinner, dat zijn nog eens leuke dingen om te bereiken voor mij! Als een idee dan ook nog uit de verf komt is dat helemaal leuk. Heb jij ook zo'n idee in je hoofd om uit te werken? Ik hoor het graag!

De rest van de foto's zijn ook erg leuk geworden. Blij met zo'n mooie tuin en lief modelletje en dito jurk. Gefotografeerd met Canon 6D & Canon 135mm f/2.0


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page